miercuri, 15 septembrie 2010

Brandul nostru e mai tare ca al lor

Paleta viu colorata a Romaniei moderne sare de granitele brandului obisnuit de tara si transforma tara tuturor imposibilitatilor (vorba Parazitiilor) intr-o adevarata capodopera de fenomene socio-culturale. Daca v-ati plictisit deja de imaginile clasice precum emigrantul roman poliglot amnezic fata de limba romana, burtica voluptoasa a simpaticului militian mustacios sau batistuta de dantela dintre degetele manelistului care doineste, suferind de hipersudoratie, v-as propune niste imagini noi de luat in seama.
Taranca wireless. Inventie geniala, mi-a sarit in cale precum leoaica tanara iubire, intr-o dupa-amiaza plouata. Batic inflorat atent asortat cu ciorapii si dungile de la plasa de rafie. Mers agale pe mijlocul trotuarului, cu schimbari bruste de directie si fara semnalizare. Insa functia hi-tech a acestui elemnt uman este cea care depaseste imaginatia. Telefon mobil plasat intre urechea maimutei si baticul acesteia! Telefon, evident, in functiune, posesoare vorbind de zor la el fara sa-l atinga cu mainile. Sa gasesti o solutie atat de simpla pentru a folosi o procedura atat de moderna mi se pare absolut genial. Sa moara toti navestistii de ciuda si toti obsedatii de hi-tech de invidie. Oricum, o imagine ce ma urmareste zi de zi.
In sfarsit, sa n-o lungesc prea mult, o functie demna de admirat si mentionat a romanului modern este ecolocatia. Prima specia umanoida care poseda o asemenea functie fizica. Deplasarea in spatiu cu ajutorul ecolocatiei se face printre altele prin: pipaitul partii dorsale a femeilor pe strada, imprumutul portofelelor mai groase de la alti cetateni, amplasarea atenta a salivei pe trotuarul public in vederea stabilirii unui traseu de intoarcere si, preferata mea, pipaitul plapand cu pumnul al falcii contribuabilului, dar asta doar daca elementul care foloseste procedura are functie publica de militian, badigard, cocalar, vatman sau presedinte de club de fotbal... Aviz amatorilor! V-am salutat

2 comentarii:

  1. in sfarsit... :) f frumos... bluetooth-ul si gps-ul...

    RăspundețiȘtergere
  2. hehe! mai e si parlamentar dormind in plen, tablou de larga raspandire politica; presedinte lovind copil; politistul spagasin si, preferatul meu - profesorul de facultate/liceu/gimnaziu care se crede martir doar pt ca lucreaza la stat!

    RăspundețiȘtergere