vineri, 3 decembrie 2010

Dincolo de cuvinte

Ce e dincolo de cuvinte? Cand o fata iti spune ca te iubeste, te gandesti ca vrea doar banii tai (asta in cazul fericit in care ii ai)? Cand un coleg isi ofera ajutorul, te gandesti ca, de fapt, iti vaneaza locul? Cand cineva te saluta pe strada, oare vrea de fapt sa iti fure mobilul?
Toate astea mi s-au intamplat de-a lungul timpului. Au fost nenumarate cazuri in care colega A ma avertiza de colega B. Sau cand parintele C mi-a atras atentia la fata D. Nu conteaza numele, situatiile sunt similare pentru toti. E drept, uneori s-a implinit averitsmentul, alteori nu. Unde se opreste insa realismul si incepe banuaiala gratuita? Cum faci diferenta intre prieteni si dusmani?
Eu cred ca totul tine de individ si de puterea de a te increde in propriile forte. Atunci cand iti descoperi greseala, dar nu te ingropi in ea, atunci cand demasti fatarnicia, dar nu te lasi coplesit, atunci cand realizezi situatia, dar o poti stapani, numai atunci ramai ancorat in realitate. Realitate care poate fi cruda, intr-adevar, dar care te mentine in viata.
Si mai e ceva - sa stii sa apleci urechea la sfaturile celor pe care te poti baza mereu: familie, prieteni sau colegi!
Probabil ca sunt un naiv, dar chiar si acum, dupa crunte dezamagiri ale conlocuitorilor planetei, tot mai sper ca doamna care s-a oferit sa ma ajute in supermarket a facut gestul asta total dezinteresat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu