luni, 13 decembrie 2010

Asomarea responsabilitatii porcului

De cand am intrat in UE am avut parte si de bune si de ... mai putin bune. Am primit dreptul sa ne facem cumparaturile la Viena si sa ne ducem copii la Zoo la Budapesta, fara a avea nevoie decat de un amarat de buletin. De la "creditele numai cu buletinul, acea bucata de plastic nu a avut o valoare atat de mare. Am mai primit, de asemenea, restrictiile europene - nu primim bani pana nu prezentam proiecte solide (ceea ce reusim cu brio sa evitam), trebuie sa securizam frontierele, altfel facem pa-pa lui Schengen si trebuie sa ne brevetam produsele traditionale, altfel ni le breveteaza altii.
Una dintre cele mai absurde hotarari la care trebuie sa aderam e cea cu asomarea porcului. Dintr-o data, un obicei traditional s-a transformat in practica europeana moderna.
Unde mai pui ca, in cel mai dulce stil mioritic, probabil se va infiinta postul de inspector de asomare, care va naste spagi, pile si comisioane ilegale. Inspectorul va avea rolul de a verifica aplicarea normelor europene, plus a altor norme neaose! Probabil porcul va fi invitat pe o canapea, in cabinetul unui psiholog veterinar si isi va descarca sufletul impovarat de atatea laturi si abuziri! Apoi va fi invitat intr-o sala de concert unde, inainte de asomare, va asculta linistit Brahms, Mozart si, poate, i se vor recita versuri europene de Goethe sau romanesti de Eminescu.
Asta in timp ce, prin Spania si Portugalia, chiar si in unele zone ale Frantei, toate state europene, foarte avansate, alti europeni se vor distra cum vreun biet taur european (sau poate chiar roman) va fi sacrificat la o corida europeana, care se incheie apoteotic cu injunghierea dobitocului.
Si atunci, nu era mai bine sa ne lase sa injunghiem porcul!?!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu