luni, 18 iulie 2011

Muntii nostrii aur poarta...

In perioade de criza, investitoriii isi plaseaza activelel in franci elvetieni si aur. Spre exemplu, doar in 2010, China a investit aproape 7 miliarde de dolari in metalul pretios.Franci nu putem bate, dar aur avem din belsug.
Din pacate, dupa Revolutiei, industria aurifera a fost falimentatat total de Guvern. Asta in conditiile in care, specialistii spun ca numai in Apuseni se afla aur in valoare de aproape 57 miliarde de euro. Iar in toata tara se regasesc 7 astfel de filoane mari!
Intr-adevar, munca de exploatare e dificila, cere sacrificii, dinamita si conditii de confort minime. Dar asa s-ar putea relansa o parte din economia Romaniei. La fel ca si la finalul primului razboi mondial. Am putea face la fel ca si SUA, care importa titei pentru a-l pompa in mine, asigurandu-si, in momente de criza, necesarul intern.
O statistica recenta arata ca, din 1940 pana in anii 2000, 1% din totalitatea aurului tranzactionat in lume venea din mina Barza, Hunedoara. Locul de unde si Franz-Josef sau Napoleon au cumparat aur pentru coroanele imperiale.
Ca aratam tuturor cum stim sa ne faultam singuri, in anul 2000, BNR a refuzat sa mai cumpere aur Romanesc. Iar legea nu permite sa exporti aur!
Concluzia - cand vrem cu adevarat, stim sa falimentam orice. Oare stim si sa refacem ceva?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu