luni, 8 noiembrie 2010

Eterna admiratie tiganeasca pentru Mercedes

Admiratia etniei rrome (nu o sa insist cu privire la folosirea acestui nume, dar va aduc aminte ca Grecia a facut un scandal monstru, pana Macedonia - alta decat provincia istorica omonima - a devenit Former Yugoslavian Republic of Macedonia, pe scurt F.Y.R.O.M.) pentru masinile producatorului german e bine-cunoscuta. E si motivul pentur care am refuzat sa mai privesc cu admiratie Mercedesurile.
Eram la o spalatorie de masini, saptamana trecuta, si admiram cum Loganul meu e singura masina bastinasa spalata acolo. Mai erau un opel cu volan pe dreapta si numar de UK, un VW Passat din 1998 si un Renault Megane. Toate cu sofreri de etnie putin colorata.
La un moment-dat, un Mercedes Cobra, destul de vechi, cu numere de Bulgaria, a intrat pe poarta, starnind admiratia puradeului de langa mine si dandu-le motive de discutii celor doi bulibasa de langa mine. Asta desi masinile lor erau mai noi, mai scumpe si mai fiabile decat Mercedesul in discutie.
Ma intreb oare daca nu cumva aceeasi admiratie ii face pe romanasii neaosi sa aleaga un Golf 4 unui Logan nou!

Un comentariu:

  1. Eu cred ca spune altceva chestia asta... Poate faptul ca oricine, indiferent de etnie face diferenta intre o masina buna si una romaneasca...:)) No offense, draga Cristi!! :))

    RăspundețiȘtergere